-
Čas přípravy50 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce25
-
Celkový čas1 hodina
Nejlepší medové perníčky (ihned měkké) jsou jedním z mých nejoblíbenějších vánočních receptů na cukroví a nesmí chybět během svátků na stole. Nejlepší jsou právě ty, které se dají jíst ihned po upečení a jsou opravdu měkké. Perníčky zdobíme klasickou bílkovou polevou, ale ti nápaditější mohou využívat i různé barvičky, které se dají pořídit v každém větším marketu.
Nejlepší medové perníčky (ihned měkké) suroviny:
Těsto:
- Hladká mouka – 650g
- Cukr moučka – 250g
- Med – 150g
- Máslo – 50g
- Mléko – 7 lžic
- Žloutek – 4ks
- Kakao – 2 lžíce
- Perníkové koření – 2 lžičky
- Jedlá soda – 2 lžičky
Na potření těsta:
- Žloutek – 1ks
Poleva:
- Moučkový cukr – 170g
- Bílek – 1ks
- Citronová šťáva – pár kapek
Nejlepší medové perníčky (ihned měkké) postup přípravy:
- Do mísy dáme mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a vše promícháme.
- Přidáme máslo, žloutky, med, mléko a vypracujeme těsto.
- Toto těsto se nemusí dávat odležet do lednice, ale můžeme jej hned vyválet asi 0,5cm tlustý plát a vykrajovat tvary podle různých vykrajovátek na cukroví.
- Perníčky pečeme na 170°C asi 10 minut, záleží na troubě.
- Upečené perníčky ještě teplé potřeme žloutkem a vychladlé perníčky můžeme začít zdobit bílkovou polevou.
- Polevu si připravíme z moučkového cukru, bílku a citronové šťávy, naplníme do cukrářského sáčku a zdobíme dle vlastní fantazie. Samozřejmě můžete koupit již naplněné trubičky s polevou, které seženete ve větším obchodě.
TIP:
- Perníčky buď pečeme na vymazaném plechu máslem a vysypaný moukou či v rozích plechu namažeme máslo a pečící papír na něj přilepíme. Pokud by se pečící papír nadzvedával, tak perníčky deformuje a nejsou tak hezké.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review